Obrada osobnih podataka

Obrada osobnih podataka

WebRoom agency, obrt za marketing i usluge, vl.Tanja Šincek, Ulica grada Koblenza 4, 42000 Varaždin obrađuje Vaše osobne podatke u svojstvu voditelja obrade. WebRoom agency poštuje Vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Obrađujemo Vaše podatke u skladu s odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i ostalih relevantnih propisa koji se primjenjuju u Republici Hrvatskoj.

Svrha obrade

 • odgovori na postavljena pitanja
 • sudjelovanje u natječajima, nagradnim igrama
 • slanje newsletter-a
 • druge svrhe o kojima su pojedinci informirani u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka,

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.
Naša web stranica također ima kontakt obrazac, koji vam omogućuje da stupite u kontakt sa nama, ako želite da vam odgovorimo na neka od vaših pitanja pojedinačno. U tom slučaju, prikupljamo vaše ime, prezime,  e-mail adresu kako bi vas kontaktirali.

Načela zaštite podataka

WebRoom Agency obrađuje podatke:

 • Zakonito – samo ako je obrada dopuštena zakonom i to u granicama koje zakon propisuje.
 • Pošteno – uvažavajući specifičnosti odnosa s Vama, primjenjujući sve mjere za zaštitu osobnih podataka olakšavajući Vam ostvarivanje prava.
 • Transparentno – pružanjem svih informacija na jasan i lako dostupan način u granicama koje Opća uredba o zaštiti podataka propisuje.
 • Uz ograničenje svrhe – obrađujući osobne podatke u one svrhe u koji su prikupljeni a u druge svrhe uzimajući u obzir (a) svaku vezu između svrha prikupljanja osobnih podataka i svrha namjeravanog nastavka obrade; (b) kontekst u kojem su prikupljeni osobni podaci, posebno u pogledu našeg odnosa s Vama; (c) prirodu osobnih podataka, osobito činjenicu obrađuju li se posebne kategorije osobnih podataka u skladu s člankom 9. Uredbe ili osobni podaci koji se odnose na kaznene osude i kažnjiva djela u skladu s člankom 10. Uredbe; (d) postojanje odgovarajućih zaštitnih mjera.
 • Uz ograničenje pohrane – čuvajući podatke u obliku koji omogućuje identifikaciju pojedinca samo onoliko koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju, a duže samo ako je dopušteno Uredbom.
 • Uz smanjenje količine podataka – pazimo da podatke koje obrađujemo budu primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno.
 • Pazeći na točnost – vodimo računa o točnosti i ažurnosti podataka i brišući neispravne podatke u skladu sa zahtjevima Uredbe.
 • Pazeći na cjelovitost i povjerljivost – tehničkim i organizacijskim mjerama vodimo računa o odgovarajućoj sigurnosti osobnih podataka ovisno o njihovoj rizičnosti, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja primjenom odgovarajućih tehničkih ili organizacijskih mjera. 

Zakonitost

Zakonitost, odnosno pravni temelji obrade podataka mogu biti:

 • ispunjenje pravne obveze
 • sklapanje ili izvršenje ugovora u kojemu ste Vi stranka,
 • naš legitimni interes u mjeri u kojoj je značajniji od interesa ispitanika da se podaci ne obrade ili
 • Vaša privola,
 • drugi pravni temelj u skladu s Uredbom.

Sigurnost

Autentičnost poslužitelja web stranica www.webroomagency.com  moguće je utvrditi provjerom certifikata u internetskom pregledniku.

Primatelji

Primatelji podataka mogu biti i izvršitelji obrade. Naime, u obradi podataka mogu biti uključeni, po potrebi i u skladu s ograničenjima koje Uredba propisuje, drugi subjekti, izvršitelji obrade (primjerice pružatelji informatičkih usluga). S takvim subjektima se ugovorni odnos uređuje detaljno te se osigurava da su Vaši osobni podaci zaštićeni na primjeren način i u skladu sa zahtjevima Uredbe.
Podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama.

Vaša prava

Neovisno o pravnom temelju obrade podataka, Vi imate pravo na:

 • pristup, izmjenu ili dopunu podataka,
 • brisanje („pravo na zaborav") osobnih podataka,
 • ograničavanje obrade Vaših podataka ili uložiti prigovor na obradu podataka,
 • prijenos Vaših podataka Vama ili trećim osobama,
 • ako su podaci dani na temelju privole, uvijek možete tu privolu povući bez negativnih posljedica,
 • pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu – u Hrvatskoj je to Agencija za zaštitu osobnih podataka (više o tomu na www.azop.hr).

Sva prava podliježu razmjernim ograničenjima u skladu s Uredbom.
Svoj pisani zahtjev uputite na: webroomagency@gmail.com

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

Pohrana podataka

Podaci se čuvaju koliko je nužno za izvršenje naših obveza prema Vama.
Ako podatke obrađujemo na temelju Vaše privole, podatke čuvamo sve dok ne povučete privolu.

Kontakt forme


KOLAČIĆI

Kolačići su male datoteke, koje sadrže niz znakova, u koje se određeni podaci pohranjuju bilo šifrirani bilo dešifrirani. Poslužitelj šalje kolačiće na vaše računalo gdje se pohranjuju. Oni prvo služe za identifikaciju računala s kojeg se pristupa na web stranicu. Ako se prijavite na web stranicu, kolačići se koriste za obavještavanje  servera da ste prijavljeni i za provjeru imate li ovlašteni pristup stranici. Svaki kolačić ima ograničeni rok trajanja, nakon kojeg  gubi svoju valjanost. Kolačići omogućuju praćenje korisnikovih pokreta sa stranice na stranicu unutar web stranice, pa čak i s web stranice na web stranicu. Kolačići mogu poboljšati komunikaciju između našeg servera i vašeg računala, što čini korištenje web stranice ugodnijim. Kolačići ne samo da mogu biti isporučeni od strane operatera web stranice operatera, već također mogu biti i od treće strane pružatelja usluga. Vaš preglednik nudi opciju prikazivanja kolačića na vašem računalu, brisanje postojećih ili postavljanja konfiguracije računala na način da je samo dio kolačića pohranjen na tvrdom disku ili da nisu uopće pohranjeni. Imajte na umu da neke funkcije (npr. prijava) neće ispravno raditi ako ste isključili prihvaćanje kolačića.

DRUŠTVENI MEDIJI

Naša stranica o društvenim medijima (Facebook,Instagram) također vam nudi opsežne usluge osobne podrške i mogućnost da ostanete u kontaktu s nama. Ovi društveni mediji također prikupljaju osobne podatke, primjerice o profilu koji ste kreirali ili putem takozvanih društvenih dodataka koji su implementirani u web stranice trećih strana.   
U ovu svrhu, tvrtke u službi društvenog medija će pohranjivati i koristiti vaše osobne podatke ako je to potrebno. Mi nemamo utjecaja na prirodu, opseg i obradu takvih podataka. To se odnosi i na sve slike /video prenesene na društvene medije.
Da biste saznali više o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane tih davatelja usluga i svojim pravima i mogućnostima u tom smislu, te koje postavke štite vašu privatnu sferu, obratite se na pravila o privatnosti navedene na: 
Facebook:  www.facebook.com/policy.php
Instagram : https://help.instagram.com/519522125107875/?maybe_redirect_pol=0

Analitike

Ova web-stranica koristi google anyalitics koji koristi kolačiće za praćenje i analiziranje posjetitelja ove stranice.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Podaci o pregledavanju

Tijekom normalne uporabe, IT sustavi i softverski postupci za upravljanje ovom web stranicom preuzimaju neke osobne podatke čiji je prijenos implicitan u korištenju Internet komunikacijskih protokola.

Riječ je o informacijama koje nisu povezane s određenim pojedincima, ali bi po svojoj prirodi mogle putem obrade i povezivanja s podacima trećih strana omogućiti identifikaciju korisnika.

Ova kategorija podataka uključuje IP adresu ili nazive domena računala korištena od strane korisnika koji se povezuju s web stranicom, URI (Uniform Resource Identifier) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, metoda korištena za podnošenje zahtjeva na server, veličinu datoteke dobivene kao odgovor, numerički kôd koji označava status odgovora poslužitelja ( uspješan, pogreška itd.) te ostale parametre koji se odnose na operacijski sustav i korisnike.

Ti se podaci upotrebljavaju samo za dobivanje anonimnih statističkih podataka na web stranici i za provjeru ispravnog funkcioniranja te se brišu odmah nakon obrade.

Ostale web stranice

Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu www.webroomagency.com tako da kada posjetite druge web stranice trebali biste pročitati njihova pravila privatnosti.

Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima

Imate pravo zatražiti kopiju podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite kopiju vaših osobnih podataka molimo vas da nam pošaljete e-mail na webroomagency@gmail.com

Želimo biti sigurni da su vaši osobni podaci ispravni i ažurni. Možete nas zatražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje smatrate netočnim. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo. Za detaljniji pregled svih vaših prava, molimo vas da nam pošaljete e-mail na webroomagency@gmail.com.

Korištenjem ove Web stranice pristajete na uporabu kolačića. Više o kolačićima i privatnosti možete pročitati ovdje.
Prihvati i zatvori
cross